Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri

de Ancutsa in Dulciuri, 22 Aug 2016 | 2014 vizualizari

 

Reteta o am de la mama, am incercat-o prima oara acum 2 ani si am fost foarte incantata de consistenta piscoturilor, comparativ cu experimentele mele de pana la acea vreme. De atunci le-am tot gatit si au ramas preferatele mele :)
Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar (aprox 200 g)
  • 10 linguri faina (aprox 200 g)
  • 5 linguri ulei
  • 1varf de lingurita cu sare
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie
  • Coaja rasa de lamaie, stafide, rahat
  • Zahar farin
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri:

Se incalzeste cuptorul.

Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul sau mixerul pana se obtine o spuma nu prea tare. Apoi amestecam galbenusurile si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema (aprox 1 minut).

Peste galbenusuri turnam spuma de albusuri, amestecam bine cu o spatula, picuram si uleiul si amestecam continuu.

Adaugam amoniacul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si turnam in ploaie faina, amestecand tot timpul cu spatula.

Vom obtine un aluat foarte moale, din care vom pune cu lingurita in tava piscoturi la distanta intre ele, pentru ca isi mari volumul in cuptor.

Se orneaza cu stafide si rahat si se dau la cuptorul pre-incalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mediu.

Ele sunt gata cand devin aurii pe margini. Eu am obtinut 2 tavi.

Dupa ce le scoatem in cuptor, le asezam pe o farfurie presarata cu zahar farin si le pudram tot cu zahar farin. Sunt foarte moi si pufoase si gata de savurat!

Sa le gatiti pentru cei dragi!

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/piscoturi-pufoase.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi pufoase cu stafide si rahat de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede